Отак і живемо

«Ах, обмануть меня не трудно!.. Я сам обманываться рад!» Дивлюся рейтинги деяких політичних сил і диву даюся. Хоча, здавалося, куди вже далі. Таке відчуття, що наввипередки біжимо, ледь не просимо, обдуріть нас солодкими обіцянками.

Ну, нічого не вчать ні війна, ні людські втрати… Не збираюся моралізувати, але, чесно, не розумію, ну звідки така підтримка? Стільки пережили за останні два роки… Тільки в Чернівцях скільки всього сталося… Ніби всіх «буйних» давно знаємо в обличчя))) Тим часом дехто сидів тоді склавши руки, заробляв гроші, нічим не ризикував, навіть шкодив… І зараз, що цікаво, практично нічого не робить. І досидівся – до потенційних лідерів виборчих перегонів. Ну, як таке може бути? За які такі заслуги люди готові на тарілочці піднести місця у радах? Ну, я розумію маніпуляція, технології… Але стільки разів підряд? Чи це вірус такий?

Висновок – самі прагнемо бути обдуреними. Навіюємо собі, якісь вигадані чужі чесноти, яких в природі не існує. Мав колись колегу, яка щоранку влаштовувала політінформацію – переказувала усі навіювання, які засвоїла після прочитання газети «Факти», перегляду вечірніх інформаційних програм. Скільки не намагався відкрити їй очі, що нею банально маніпулюють, навіть «Носорогів» Іонеско цитував, нічим не зміг її пройняти. Невже це і є той середній виборець, на якого усе розраховано?

Розійшлися на вічному: «К свободной жизни их вражда непримирима. Сужденья черпают из забытых газет Времен Очаковских и покоренья Крыма». Причому колега, задоволена, сміялася, вочевидь вважаючи, що це не з нею щось не гаразд, а у мене «Горе з розуму»))))) Отак і живемо.

3 коментарі

Олексій Пономаренко
З тих пір як я працюю у цій сфері, я чітко переконаний, що людей за яких би я проголосував по "ідєйним саабраженіям" немає, і в політиці всі однакові. Від усіх чую, «ну не за цих же голосувати», а коли ставлю питання: «Так за кого ж?», чую повторення першої фрази. Тож мені цікаво, і я це не буду сприймати за агітацію, кого б ви, як розумна людина, порадили б виборцям? Хто достойний уваги на вашу думку?
Юрій Чорней
Найлегше рішення — казати, що всі однаково погані. Ще один варіант, просто не йти на вибори. Але я категоричний противник такої тактики ще з часів противсіхства. Правда, зізнаюся, замолоду один раз піддався такій спокусі, коли в другий тур вийшли Кучма і Симоненко. Поганим варінтом вважав обох, тому не підтримав жодного кандидата. Але тепер переконаний, що це не правильно. Тому що це може видаватися доброю тактикою для себе, але насправді нічого не міняє навколо. Все одно когось оберуть. Без нас. Інша річ, що не варто також піддаватися на очевидну маніпуляцію, як в тому випадку. Коли людям свідомо не залишили вибору, свідомо вивівши в другий тур Симоненка. Тому що в такому разі вибір зробилено за нас, не залишивши нормальної альтернативи. Але на місцевих виборах буде більше ніж два кандидата, з яких можна буде обирати. Я не кажу шукати серед них святих, бо такі навряд чи існують. Врешті ми обираємо не кандидата на канонізацію, а людину, через яку зможемо впливати на життя міста, області. Тому вибирати треба за такими ознаками. І точно не обов'язково за партійною приналежністю. (Це тема мого допису, коли старе вино ховають у нові привабливі міхи і всі на них ведуться). Коли люди не знають жодного кандидата, голосують просто за партію, яка їх висунула. Але це шлях поганий. Треба цікавитися кандидатами, якщо не хочете помилися. А потім обирати розумом. Я спочатку оберу реальну людину, потім подивлюся, яка партія його висинула. І, можливо, підтримаю її. Однозначно не буду голосувати за партії, які обіцяють все і одразу.
Сергій Воронцов
Насправді казати, що всі однакові — найважче, а не найлегше рішення.
Політики роблять переважно те. що на часі. А не те, що їм заманеться. Для них важливо очолити будь-яки мейнстрім. Наприклад після смерті Сталіна ліберальні реформи хотів зробити Берія, усе політичне житття якого було спрямовано проти них. Йому було пофігу що, аби першим. Оскільки Берію розстріляли, то їх зробив Хрущов. Тому що на часі. І нема куди дітися. Можливо навіть зробив на так якісно, як це зробив би Берія. Можлио, вони й не могли бути якісними. Сусіпльні процеси схожі на погоду. Всі про них говрять, і це абсолютно беззмістовно. Хтось на них грає. Як із вітром грають. Але людина -амбітна істота. Вона хоче думати, що робить вітер)) Насправді це не звосім так. Єдине, що вона може робити насправді, це не бути крикливим гвинтом, не бажати смерті собі подібним, І оцінювати, що усі демоси насправді досить механічні і подібні одне до одного. Лише їхня сліпота вибіркова по-різному. Але це сліпота. Втім, якщо він буде над цим задумуватися, то він майже майже людина. І доведеться бігати із ліхтарем, як Діогену. Це дещо сумна прогулянка.
Останній раз відредаговано
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте